Sari la conținut

Tur virtual

„Teatrul Municipal Maior Gheorghe Pastia a fost transpus digital, cu o mare acuratețe, într-un tur virtual 3D interactiv. Acesta permite oricui să-l viziteze și să-l descopere de la distanță, pas cu pas, ca și cum ar fi în realitate acolo. Accesarea se poate face online, de pe orice dispozitiv – smartphone, tabletă sau calculator. Iar pentru o experiență cu adevărat imersivă, interiorul Teatrului Maior Gheorghe Pastia poate fi explorat și în VR (Realitate Virtuală), cu ajutorul unor ochelari dedicați.
Turul virtual este un instrument modern și relevant de prezentare a acestei instituții cu tradiție. În procesul de realizare, pe lângă etapa de fotografiere, interiorul a fost totodată scanat, astfel că acest proiect 3D devine și o modalitate de conservare digitală a unui edificiu – monument istoric.
Dacă pe parcursul „Zilelor Teatrului Municipal Maior Gheorghe Pastia”, porțile Teatrului vor fi deschise permanent pentru vizite, turul virtual 3D oferă posibilitatea ca aceste porți să rămână deschise non-stop, 24/7. Cei curioși pot astfel să pășească virtual în interiorul teatrului, să afle informații despre personalități marcante ale instituției sau să observe cum se vede scena de la fiecare etaj și din fiecare lojă.”

Andra Hanță, co-fondator OMNIvision